Köpvillkor

Information om ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.

Observera att vid hel returnering (dvs. kunden skickar tillbaka alla varor i sin order) så debiteras en administrativ avgift á 50 SEK för de 
omkostnader som uppstått i samband med att skicka ordern. Tips: Om du istället väljer att byta till en annan vara så bjuder vi på den
administrativa avgiften.


 

Leveranstid

 

Beställningar som görs postas normalt samma dag, dock senast inom 24 timmar efter att Ni lagt order. Leveranstid är normalt 2 - 5 vardagar inom Sverige.

Leveranstiden är angiven i helgfria vardagar och börjar gälla från det att ordern behandlats. Vi reservera oss för att lagerstatus kan grunda sig på felaktiga uppgifter, vilket innebär att en leverans i värsta fall kan komma att ske senare än beräknat. Om så sker kommer vi självklart att kontakta er för vidare information.

 

Leveranssätt
Vi använder oss utav Posten. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.


Lager
Alla produkter som visas på tingoting.com finns normalt alltid i lager. Om en produkt är tillfälligt slut visas en text i kassan som talar om detta, du kan fortfarande gå vidare med beställningen men leveransen kan då ta 5-40 dagar.

Betalningsalternativ
Kortbetalning via PayPal, världens mest använda betallösning på nätet. Du betalar enkelt med ditt PayPal konto eller med kort. All information är krypterad med SSL - 128 bit. Pengarna reserveras på ditt konto och dras vanligen inom 24h.
Fler betalningsalternativ kommer inom kort.

Avbeställning
En avbeställning är inte giltig förrän du har mottagit en orderbekräftelse via email från oss. Du kan avbeställa din order utan kostnad fram till dess att beställningen börjat behandlats. När ordern har behandlats är du skyldig att ta emot leveransen.

Ej uthämtade paket
Har du beställt och inte hämtat ut din försändelse innan den går i retur till oss så fakturerar vi dig minst 100 kr. Det motsvarar våra omkostnader för hantering av varorna. Paket ligger i ca 14 dagar hos utlämningsstället.

Skadat paket
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret på telefonnummer 020-23 22 21 och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller  transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

Reklamation
Det är alltid garanti på de produkter du köper. Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man i första hand nya delar, eller att leverantören lagar  produkten. Skulle varan inte gå att laga så får man en ny vara. Garantin gäller inte vid förslitningsskador. Oftast kan vi göra bedömningen av varan och ge Er ett snabbt besked, men i vissa fall kräver leverantören av varan att få se den och göra bedömningen själv. Då kan det ta upp till 7 veckor för att få ett besked. Du betalar själv returfrakten till oss.

 

Personuppgiftslagen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL). Det betyder bland annat att vi ej kommer att göra några emailutskick eller andra ”Push-marketing” aktiviteter om du ej själv begär så.


Information och produktbilder
Vi reserverar oss mot eventuella tryckfel samt mot fel i information och specifikationer vad gäller varor som förekommer i vårt sortiment.


2013 © Tingoting.com